ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojabłka obrane 3 sztuksok i skórka starta z cytryny 1 sztukmąka 250 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptarodzynki 100 gramówser ricotta 250 gramówmleko 150 mililitrówcukier 100 gramówmasło stopione 125 gramówjajka 2 sztukcukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Wymieszać obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka z sokiem i skórką z cytryny. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą oraz rodzynkami. Mikserem ubić ser, mleko, cukier i jajka. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i jabłka, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć cukrem pudrem i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: