Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka obrane 3 sztuksok i skórka starta z
cytryny 1 sztuk
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
rodzynki 100 gramów
ser ricotta 250 gramów
mleko 150 mililitrów
cukier 100 gramów
masło stopione 125 gramów
jajka 2 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Wymieszać obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych
jabłka z
sokiem i
skórką z cytryny. Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i
solą oraz
rodzynkami. Mikserem ubić
ser,
mleko,
cukier i
jajka. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i
jabłka, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć
cukrem pudrem i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: