Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
grzyby suszone 15 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Suszone grzybu umyć, zalać
wodą tak, aby były całkowicie za nużone, przykryć i pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, przecedzić.
Wywar zostawić, a
grzyby posiekać.
Kapustę odcisnąć z soku, posiekać, zalać niewielką ilością
wody i ugotować. Dodać do niej posiekane
grzyby i kilka łyżek
wywaru z nich, wymieszać i jeszcze gotować na małym ogniu. Posiekaną
cebulę zrumienić na małej ilości
oleju, przełożyć do
kapusty i wymieszać. Na patelni zrobić rumianą zasmażkę z
mąki i reszty
oleju, rozprowadzić ją pozostałym zimnym
wywarem z
grzybów, wlać do
kapusty, wymieszać.
Kapustę doprawić do smaku
cukrem,
solą i
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: