ßßß Cookit - przepis na Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
grzyby suszone 15 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Suszone grzybu umyć, zalać wodą tak, aby były całkowicie za nużone, przykryć i pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, przecedzić. Wywar zostawić, a grzyby posiekać. Kapustę odcisnąć z soku, posiekać, zalać niewielką ilością wody i ugotować. Dodać do niej posiekane grzyby i kilka łyżek wywaru z nich, wymieszać i jeszcze gotować na małym ogniu. Posiekaną cebulę zrumienić na małej ilości oleju, przełożyć do kapusty i wymieszać. Na patelni zrobić rumianą zasmażkę z mąki i reszty oleju, rozprowadzić ją pozostałym zimnym wywarem z grzybów, wlać do kapusty, wymieszać. Kapustę doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3505/Kapusta-z-grzybami