ßßß
Składniki:Na ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka ciepłej przegotowanej wody1 jajko2-3 łyżki olejusólNa farsz:1 kg kapusty kiszonej - najlepiej domowej roboty1 duża cebula1 garść suszonych grzybkówpieprzsól (opcjonalnie ponieważ myślę, że kapusta jest wystarczająco słona)Sposób przygotowania:1. Kapustę opłukać w wodzie jeśli jest za kwaśna, zalać wodą i gotować do miękkości. Następnie drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.2. Grzyby namoczyć, następnie gotować do miękkości (ok 1 godziny). Drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.3. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do kapusty i grzybów, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem.4. Ugnieść ciasto, lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać z topionym masłem lub zeszkloną cebulką.
Smacznego :)