Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 500 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 szklanek
mleko 0,5 szklanek
kajzerka 1 sztukkromki
chleba czerstwego 5 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Namoczoną w
mleku, odciśniętą
kajzerkę, dodać do
mięsa. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na łyżce
oleju również dodać do
mięsa. Wbić
jajko. Mieszając, doprawić do smaku
papryka,
solą,
pieprzem oraz
tymiankiem i dobrze wyrobić.Z kromek odkroić skórkę, a miękisz pokroić w drobniutką kosteczkę, rozsypać na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. piec 5 minut, aż powstaną chrupiące i złociste grzanki.Z masy
mięsnej formować kuleczki i obtaczać je w grzankach, lekko wciskając w
mięso. Obsmażyć je na
oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Układać na wyścielonej pergaminem blasze i piec jeszcze 6 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z
ryżem i surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: