Każdemu dobrze znane mielone. Lecz by nie popaść w nudną rutynę,,,zobaczcie sami.Składniki:500 g mielonego mięsa,najlepiej drobiowego1 cebulka starta na tarce o grubych oczkach1 jajko1-2 ogórki kiszone starte na tarce o grubych oczkachkajzerka namoczona w mleku lub bułka tartasól,pieprzolej do smażeniabułka tarta do obtoczeniaOgórek i cebulę przełóż do mięsa.Dodaj namoczoną bułkę,jajko,przypraw solą i pieprzem. Wyrób masę na kotlety. Z gotowej masy formuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z obu stron.Gy kotlety będą już rumiane przełóż je do niewielkiego garnka,polej odrobiną wody i przykryj pokrywką. Duś je przez ok 5 do 8 minut.Do kotletów zamiast ogórka możesz dodać pieczarki.