ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomakaron pappardelle all\'uovo Pastalsole 200 gramówłosoś wędzony Ocean Sea 100 gramóworzech włoski 50 gramówśmietana słodka Pilos 200 mililitrówoliwa z oliwek terra di Bari 40 mililitrówczosnek 2 listkówmąka 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać kawałki wędzonego łososia, wymieszać i smażyć przez ok. 2 minuty. Wsypać rozdrobnione orzechy włoskie i smażyć jeszcze przeżyć jeszcze przez chwilę. Całość przyprószyć szczyptą mąki, zalać śmietaną i wymieszać, a kiedy sos zgęstnieje, to przyprawić do smaku pieprzem i solą.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek, odsączyć, dodać do przygotowanego sosu, wymieszać i podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30pyszne, troche inne, niestandardowe danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: