Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
makaron pappardelle all\'uovo Pastalsole 200 gramów
łosoś wędzony Ocean Sea 100 gramów
orzech włoski 50 gramów
śmietana słodka Pilos 200 mililitrów
oliwa z oliwek terra di Bari 40 mililitrów
czosnek 2 listków
mąka 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Na patelni na rozgrzanej
oliwie podsmażyć posiekany
czosnek, dodać kawałki
wędzonego łososia, wymieszać i smażyć przez ok. 2 minuty. Wsypać rozdrobnione
orzechy włoskie i smażyć jeszcze przeżyć jeszcze przez chwilę. Całość przyprószyć szczyptą
mąki, zalać
śmietaną i wymieszać, a kiedy sos zgęstnieje, to przyprawić do smaku
pieprzem i
solą.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną
oliwy z oliwek, odsączyć, dodać do przygotowanego sosu, wymieszać i podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30pyszne, troche inne, niestandardowe danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: