Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
łosoś wędzony 150 gramów
śmietana 0,75 szklanek
oliwa 3 łyżek stołowychlistki
bazylii 1 łyżek stołowych
makaron orchiette 400 gramów
pieprz 0,5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Opieczona w piekarniku
paprykę włożyć na 10 minut do woreczka foliowego, a
potem obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na małe kawałki i zmiksować z
czosnkiem. Do rondla włożyć pokrojonego w cienkie paski
łososia oraz pastę z
papryki i
czosnku, wlać
śmietanę,
oliwę i gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Mieszając od czasu do czasu. Doprawić
solą,
pieprzem oraz
bazylią.
Makaron ugotować al dente i połączyć z sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: