ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron (duże muszelki)250 gramówbekon wędzony 4 plastryser biły 250 gramówpory 2 sztukżółtka 2 sztukser żółty 3 łyżek stołowychnatka pietruszki 3 łyżek stołowycholiwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron gotować połowę czasu podanego na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z łyżką oliwy. Oczyszczone, pokrojone białe części porów smażyć 5 minut na oliwie, zdjąć z ognia i wymieszać z posiekaną natką. Biały ser utrzeć z żółtkami i z połową tartego sera żółtego. Przygotowanym farszem napełnić muszelki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonym w paseczki bekonem i resztą żółtego sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, ok. 25 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: