ßßß Cookit - przepis na Sznycle z serem i sałatką

Sznycle z serem i sałatką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 sztuk
ser owczy 150 gramów
bazylia 4 gałązki
pomidory suszone marynowane 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
cebula czerwona 2 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
ocet 6 łyżek stołowych
cukier 0,5 łyżek deserowych
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso rozbić, oprószyć sola oraz pieprzem. Ser pokroić w plasterki. Na połowie każdego sznycla ułożyć ser, listki bazylii i pomidory. Przykryć drugą połowa mięsa i spiąć wykałaczkami. Sznycle piec na grillu pod przykryciem 10 minut, a pod koniec pieczenia skropić oliwą.
Sałatka: oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie plasterki, a oczyszczoną cebulę w krążki. oczyszczone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Ocet wymieszać z solą, pieprzem, cukrem oraz olejem. Przygotowane warzywa wymieszać z sosem.
Upieczone na grillu sznycle podawać z przygotowaną sałatką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9371/Sznycle-z-serem-i-salatka