Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 sztuk
ser owczy 150 gramów
bazylia 4 gałązki
pomidory suszone marynowane 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
cebula czerwona 2 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
ocet 6 łyżek stołowych
cukier 0,5 łyżek deserowych
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso rozbić, oprószyć
sola oraz
pieprzem.
Ser pokroić w plasterki. Na połowie każdego sznycla ułożyć
ser, listki
bazylii i
pomidory. Przykryć drugą
połowa mięsa i spiąć wykałaczkami. Sznycle piec na grillu pod przykryciem 10 minut, a pod koniec pieczenia skropić
oliwą.
Sałatka: oczyszczoną
paprykę pokroić w cienkie plasterki, a oczyszczoną
cebulę w krążki. oczyszczone liście
sałaty porwać na mniejsze kawałki.
Ocet wymieszać z
solą,
pieprzem,
cukrem oraz
olejem. Przygotowane warzywa wymieszać z sosem.Upieczone na grillu sznycle podawać z przygotowaną
sałatką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: