ßßß Cookit - przepis na Włoska sałatka

Włoska sałatka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa zielona 500 gramów
boczek 80 gramów
pomidory suszone 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
ocet 4 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula czerwona 1 sztuk
fasola biała gruba 1 puszka
Wykonanie:
Oczyszczoną, przyciętą fasolkę gotować 10 minut w lekko osolonej wodzie, osączyć. Boczek drobno pokroić i podsmażyć, dodać posiekane pomidory oraz oliwę i ocet. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z osączoną fasolką talarkami cebuli oraz osączoną białą fasolą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9388/Wloska-salatka