Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
marchewka 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
wino wytrawne 1 szklanek
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielske 4 sztuk
pieprz 5 ziarnaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną
pietruszkę,
seler i
marchew podsmażyć na 2 łyżkach
oliwy.
Wodę zagotować z
winem, listkami laurowymi, ziarnem
pieprzu i
ziela angielskiego, wystudzić.
Mięso włożyć do foliowego woreczka i dobrze rozbić pięścią, obłożyć podsmażonymi warzywami i zalać zimna marynatą. Zamknąć i trzymać 2 dni w lodowce.Zamarynowane
mięso po przyrządzeniu będzie kruche i aromatyczne.Uwagi:
Wino wytrawne białe - do
cielęciny, drobiu i
wieprzowiny.
Wino wytrawne czerwone - do
wołowiny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: