ßßß Cookit - przepis na Marynata do mięs

Marynata do mięs

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
marchewka 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
woda 1 szklanek
wino wytrawne 1 szklanek
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielske 4 sztuk
pieprz 5 ziarna
Wykonanie:
Oczyszczoną, pokrojoną pietruszkę, seler i marchew podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Wodę zagotować z winem, listkami laurowymi, ziarnem pieprzu i ziela angielskiego, wystudzić.
Mięso włożyć do foliowego woreczka i dobrze rozbić pięścią, obłożyć podsmażonymi warzywami i zalać zimna marynatą. Zamknąć i trzymać 2 dni w lodowce.
Zamarynowane mięso po przyrządzeniu będzie kruche i aromatyczne.
Uwagi:
Wino wytrawne białe - do cielęciny, drobiu i wieprzowiny.
Wino wytrawne czerwone - do wołowiny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9606/Marynata-do-mies