ßßß
Wiosenna zupa pełnaradości, energii i smaku.Kawałek antrykotu włożyłamdo garnka z zimną wodą.Dodałam marchewkę, pietruszkę,plaster selera, ziele angielskie,liść laurowy i pieprz ziarnisty.Gotowałam na niewielkim ogniu,aż mięso zrobiło się miękkie.Pod koniec gotowania posoliłam.W międzyczasie obrałam kilkaziemniaków i jednego małegoburaczka. Pęczek botwiny umyłam dokładnie, pokroiłam na cienkie paseczki.Wywar przecedziłam, mięso i jarzyny pokroiłam.Do smacznego rosołu włożyłam kostki ziemniaków i buraka.Gdy zmiękły dodałam botwinę a po kilku minutachjarzyny i mięso. Doprawiłam sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą.Zagęściłam delikatną zasmażką z mąki i masła.Zupę zdjęłam z gazu, wlałam chlust śmietany.Podałam z ugotowanym na twardo jajkiem.Smacznie polecam :)