Wykonanie
Wiosenna zupa pełnaradości, energii i smaku.Kawałek
antrykotu włożyłamdo garnka z zimną
wodą.Dodałam
marchewkę,
pietruszkę,plaster
selera,
ziele angielskie,
liść laurowy i
pieprz ziarnisty.Gotowałam na niewielkim ogniu,aż
mięso zrobiło się miękkie.Pod koniec gotowania posoliłam.W międzyczasie obrałam kilka
ziemniaków i jednego małego
buraczka. Pęczek botwiny umyłam dokładnie, pokroiłam na cienkie paseczki.
Wywar przecedziłam,
mięso i jarzyny pokroiłam.Do smacznego rosołu włożyłam kostki
ziemniaków i
buraka.Gdy zmiękły dodałam botwinę a po kilku minutachjarzyny i
mięso. Doprawiłam
sokiem z cytryny,
cukrem,
pieprzem i
solą.Zagęściłam delikatną zasmażką z
mąki i
masła.Zupę zdjęłam z gazu, wlałam chlust
śmietany.Podałam z ugotowanym na twardo
jajkiem.Smacznie polecam :)