ßßß
Cookit - przepis na pikantny rosół wołowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pikantny rosół wołowy
Składniki
Wołowina
Woda
Cebula
Pietruszka
Seler
Pory
Marchew
Ziele angielskie
Liść laurowy
Kolendra
Oliwa z oliwek
Sól
Wykonanie
40 dag
wołowiny
rosołowej (z kością)3l
wody
1 duża
cebula
1
pietruszka
1/2 małego
selera
kawałek
pora
(biała część)2
marchewki
5 ziaren
ziela angielskiego
1
listek laurowy
10 ziaren
kolendry
1 papryczka
piri
piri
(lub troszkę
pieprzu
dla lubiących mniej pikantnie)1 łyżka
oliwy
1-1,5 łyżeczki
soli
(zależy od gustu)
Wołowinę
podsmażyć, by zrobiła się lekko rumiana, zalać
wodą
, dodać
przyprawy
i gotować na bardzo małym ogniu przez około 1h. Po tym czasie
cebulkę
podsmażamy na złoty kolor na
oliwie
. Dodać
cebulkę
i warzywa do
wywaru
i dalej gotować, nie zmieniając ognia, aż do miękkości
mięsa
. Im dłużej gotowany rosół, tym smaczniejszy.
Źródło:
http://swietnakuchnia.blogspot.com/2014/01/pikantny-roso-woowy.html
Przepisy powiązane
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Składniki powiązane (0)