ßßß Cookit - przepis na Leczo z kiełbasą

Leczo z kiełbasą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka róznokolorowa 1 kilogramów
pomidory 700 gramów
cebula 150 gramów
boczek wędzony 50 gramów
smalec 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
bulion warzywny 400 mililitrów
kiełbasa paprykowa wędzona węgierska 400 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone papryki pokroić na małe kawałki. sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Oczyszczone cebule pokroić w cienkie plasterki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu, dodać cebulę oraz paprykę w proszku. Do garnka włożyć paprykę razem z pomidorami, doprawić sola oraz pieprzem. Wlać bulion i gotować na dużym ogniu 3 minuty. Zmniejszyć ogień i dusić jeszcze 30 minut pod przykryciem. Z kiełbasy zdjąć skórkę, pokroić w plasterki, po 30 minutach dodać do leczo i dusić jeszcze 5 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11055/Leczo-z-kielbasa