Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka róznokolorowa 1 kilogramów
pomidory 700 gramów
cebula 150 gramów
boczek wędzony 50 gramów
smalec 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
bulion warzywny 400 mililitrów
kiełbasa paprykowa wędzona węgierska 400 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
papryki pokroić na małe kawałki. sparzone
pomidory obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Oczyszczone
cebule pokroić w cienkie plasterki.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na
smalcu, dodać
cebulę oraz
paprykę w proszku. Do garnka włożyć
paprykę razem z
pomidorami, doprawić
sola oraz
pieprzem. Wlać
bulion i gotować na dużym ogniu 3 minuty. Zmniejszyć ogień i dusić jeszcze 30 minut pod przykryciem. Z
kiełbasy zdjąć skórkę, pokroić w plasterki, po 30 minutach dodać do leczo i dusić jeszcze 5 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: