Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
mięso wołowe 500 gramów
papryka 3 sztuk
marchewka 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
bulion mięsny 1 litrów
pomidory 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę. Oczyszczoną
paprykę i umyte, osuszone
mięso również pokroić w kostkę. Natomiast oczyszczoną
marchewkę w plastry. Na rozgrzanym
smalcu w rondlu zeszklić
cebule, dodać
mięso,
paprykę oraz
marchewkę i smażyć 5 minut. Zalać
bulionem i gotować ok. 60 minut. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i mieloną
papryką. Na koniec dodać
pomidory i ew. jeszcze raz doprawić. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: