ßßß Cookit - przepis na Bogracs

Bogracs

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Bogracs
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 800 gramów
smalec 3,5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
ziemniaki 1 kilogramów
zacierka 100 gramów
papryczka ostra czuszka 1 sztuk
kminek mielony 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
bulion mięsny 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w dużą kostkę. Oczyszczoną cebule oraz czosnek posiekać. Sparzone pomidory obrać ze skorki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczone papryki pokroić w paski. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę.
Cebule oraz czosnek zeszklić na rozgrzanym w rondlu smalcu, oprószyć mieloną papryką i dodać mięso. Mieszając, chwile smażyć. Oprószyć kminkiem, sola oraz pieprzem. Skropić woda i chwile dusić na małym ogniu. Wlać bulion i dusić 40 minut. Dodać paprykę, czuszkę pokrojoną razem z pestkami, pomidory oraz ziemniaki. Zamieszać i dusić 30 minut. Wrzucić zacierki. Ew, jeszcze doprawić sola oraz pieprzem. Dusić tak długo, aż zacierki będą miękkie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11057/Bogracs