Wykonanie
« Powrót  Bogracs
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 800 gramów
smalec 3,5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
ziemniaki 1 kilogramówzacierka 100 gramów
papryczka ostra czuszka 1 sztuk
kminek mielony 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
bulion mięsny 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w dużą kostkę. Oczyszczoną
cebule oraz
czosnek posiekać. Sparzone
pomidory obrać ze skorki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczone
papryki pokroić w paski. Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę.
Cebule oraz
czosnek zeszklić na rozgrzanym w rondlu
smalcu, oprószyć mieloną
papryką i dodać
mięso. Mieszając, chwile smażyć. Oprószyć
kminkiem,
sola oraz
pieprzem. Skropić
woda i chwile dusić na małym ogniu. Wlać
bulion i dusić 40 minut. Dodać
paprykę, czuszkę pokrojoną razem z pestkami,
pomidory oraz
ziemniaki. Zamieszać i dusić 30 minut. Wrzucić zacierki. Ew, jeszcze doprawić
sola oraz
pieprzem. Dusić tak długo, aż zacierki będą miękkie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: