Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
wołowina mielona 400 gramów
papryczka chili 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
oliwki zielone marynowane 3 łyżek stołowych
migdały 50 gramów
rodzynki 1 łyżek stołowych
kminek mielony według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
papryki kolorowe 4 sztukWykonanie:Farsz: oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać i zeszklić na
oliwie. Dodać
mięso i krótko razem podsmażyć. Oczyszczone
chili,
pomidor,
oliwki oraz
migdały(bez skórki) drobno posiekać i dodać do
mięsa razem z opłukanymi
rodzynkami. Mieszając, doprawić mielonym
kminkiem,
sola oraz
pieprzem.
Paprykę umyć, odciąć nasady z ogonkami i usunąć przez otwór pestki. Wydrążone
papryki napełnić farszem i zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia
papryki odwrócić, aby równomiernie się upiekły.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: