ßßß Cookit - przepis na Papryki po meksykańsku

Papryki po meksykańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
wołowina mielona 400 gramów
papryczka chili 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
oliwki zielone marynowane 3 łyżek stołowych
migdały 50 gramów
rodzynki 1 łyżek stołowych
kminek mielony według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
papryki kolorowe 4 sztuk
Wykonanie:
Farsz: oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać mięso i krótko razem podsmażyć. Oczyszczone chili, pomidor, oliwki oraz migdały(bez skórki) drobno posiekać i dodać do mięsa razem z opłukanymi rodzynkami. Mieszając, doprawić mielonym kminkiem, sola oraz pieprzem.
Paprykę umyć, odciąć nasady z ogonkami i usunąć przez otwór pestki. Wydrążone papryki napełnić farszem i zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia papryki odwrócić, aby równomiernie się upiekły.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9705/Papryki-po-meksykansku