Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
mięso wołowe 400 gramów
woda 0,5 litrów
kminek 0,5 łyżek deserowychjarzynka według uznania
pomidory konserwowe 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce
smalcu, dodać
paprykę w proszku i chwilę smażyć. Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, dodać do
cebuli i gdy
mięso się zrumieni wlać
wodę. Dodać
kminek oraz jarzynkę i gotować 60 minut. Gdy
mięso będzie już miękkie, dodać pokrojone
pomidory wraz z zalewą, chwile dusić i wrzucić pokrojone w kostkę
papryki oraz oczyszczone i pokrojone w kostkę
ziemniaki. Dusić, aż
ziemniaki zmiękną, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Zupę można nieco zagęścić zasmażką z 20g
mąki i 20g
masła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: