Wykonanie
« Powrót  GazpachoDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
papryka zielona w strączku 0.5 sztuk
papryka żółta w strąku 0.5 sztuk
cebula 1 sztuk
chleb 1 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek 1 ząbki
koncentrat pomidorowy według uznaniaWykonanie:
Ogórek obrać.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki.
Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć. Kromkę
chleba namoczyć,
cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zmiksować dokładnie pokrojone warzywa z odciśniętym
chlebem,
cebulą i obranym ząbkiem
czosnku. Dodać
koncentrat pomidorowy i
olej. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa pokrojone w kostkę, wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.Uwagi:kromka
białego chlebaJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia HiszpańskaKomentarze:Autor: alineczkaData: 2009-06-25Przepis super, danie wyśmienite. Polecam dodać do dania
pieprz cayenne jezeli ktoś lubi ostre posilki:)Autor: AlvalleData: 2009-05-01O nie, nie - zadnego koncentratu. Oryginalne gazpacho nie ma zadnych kawalkow jarzyn -
pomidory(dojrzale) ,
ogorki ,
papryke(zielona i czerwona) i
cebule miksuje sie ze skora, pozniej przesiewa sie przez sito, dodaje odrobine
chleba (tzn."srodka"
bagietki) , koniecznie
OCET WINNY , sol i
oliva.Autor: dusiulaData: 2009-04-29Popularna potrawa, ale jeszcze nie próbowałam...może tym razem :)Autor: anaData: 2009-04-03JA POLECAM SPROBOWAC COS PODOBNEGO DO GAZPACHO, NAZYWA SIE "AJO BLANCO" SKLADA SIE Z POMIDOROW(NAJLEPSZE SA CZERWONE MIEKKIE I BARDZO DOJRZALE),
OGOREK,
CZOSNEK,
CHLEB,( WCZESNIEJ NAMOCZONY)
CEBULA,
ORZECHY ( JAKIEKOLWIEK),
OLIWA Z OLIWEK(WG.UZNANIA) WSZYSTKO MIKSUJEMY I GOTOWE. JEST TO COS PODOBNEGO DO GAZPACHO, POPULARNE W ALMERII.Autor: agusData: 2007-04-15pychotaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: