ßßß Cookit - przepis na Gazpacho

Gazpacho

Wykonanie

« Powrót  
Gazpacho
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórek 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
papryka zielona w strączku 0.5 sztuk
papryka żółta w strąku 0.5 sztuk
cebula 1 sztuk
chleb 1 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek 1 ząbki
koncentrat pomidorowy według uznania
Wykonanie:
Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć. Kromkę chleba namoczyć, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zmiksować dokładnie pokrojone warzywa z odciśniętym chlebem, cebulą i obranym ząbkiem czosnku. Dodać koncentrat pomidorowy i olej. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa pokrojone w kostkę, wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.
Uwagi:
kromka białego chleba
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Hiszpańska
Komentarze:
Autor: alineczka
Data: 2009-06-25
Przepis super, danie wyśmienite. Polecam dodać do dania pieprz cayenne jezeli ktoś lubi ostre posilki:)
Autor: Alvalle
Data: 2009-05-01
O nie, nie - zadnego koncentratu. Oryginalne gazpacho nie ma zadnych kawalkow jarzyn - pomidory(dojrzale) , ogorki ,papryke(zielona i czerwona) i cebule miksuje sie ze skora, pozniej przesiewa sie przez sito, dodaje odrobine chleba (tzn."srodka" bagietki) , koniecznie OCET WINNY , sol i oliva.
Autor: dusiula
Data: 2009-04-29
Popularna potrawa, ale jeszcze nie próbowałam...może tym razem :)
Autor: ana
Data: 2009-04-03
JA POLECAM SPROBOWAC COS PODOBNEGO DO GAZPACHO, NAZYWA SIE "AJO BLANCO" SKLADA SIE Z POMIDOROW(NAJLEPSZE SA CZERWONE MIEKKIE I BARDZO DOJRZALE),OGOREK,CZOSNEK,CHLEB,( WCZESNIEJ NAMOCZONY)CEBULA, ORZECHY ( JAKIEKOLWIEK),OLIWA Z OLIWEK(WG.UZNANIA) WSZYSTKO MIKSUJEMY I GOTOWE. JEST TO COS PODOBNEGO DO GAZPACHO, POPULARNE W ALMERII.
Autor: agus
Data: 2007-04-15
pychota
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1918/Gazpacho