Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramówprawdziwek 50 dekagramów
cebula 1 sztuktłuszcz 4 łyżek stołowych
bułka tarta 10 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
przyprawa do zup według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
wywar z
włoszczyzny 1 szklanekWykonanie:
Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut da wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, młotkiem ad
mięsa rozbić nerwy liściowe. Przygotować nadzienie z poszatkowanych
grzybów, przesmażonych razem z połową posiekanej
cebuli. Do ostudzonego nadzienia dodać
tartą bułkę,
jajo i
przyprawy, a następnie zawijać w liście, robiąc owalne gołąbki. Ułożyć w brytfannie, dodać tłuszczu, podlać
wywarem z
włoszczyzny i dusić do miękkości. Usmażyć na tłuszczu resztę
cebuli,
mąkę zrumienić, rozprowadzić
wywarem, dodać
śmietanę, doprawić da smaku. Podawać z
ziemniakami.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: