Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 5 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
cebula 1 sztukpapryczka czerwona
chili 1 sztuk
ogórek 2,5 sztuk
chlwb - bez skórki 0,5 szklanek
koncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowych
ocet winny 2,5 łyżek stołowych
oliwa 4,5 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
bazylia według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Oczyszczone
papryki,
cebulę oraz
ogórki posiekać i zmiksować z 4 szklankami
wody. Dodać pokruszony
chleb, koncentrat,
ocet i
oliwę. Doprawić do smaku rozdrobnionym
czosnkiem,
bazylią, mielona
papryką,
sola oraz
pieprzem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem ponownie wymieszać, wlać do oziębionych miseczek, posypać grzankami i listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: