ßßß Cookit - przepis na Pomidorowy chłodnik andaluzyjski

Pomidorowy chłodnik andaluzyjski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 5 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryczka czerwona chili 1 sztuk
ogórek 2,5 sztuk
chlwb - bez skórki 0,5 szklanek
koncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowych
ocet winny 2,5 łyżek stołowych
oliwa 4,5 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
bazylia według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Oczyszczone papryki, cebulę oraz ogórki posiekać i zmiksować z 4 szklankami wody. Dodać pokruszony chleb, koncentrat, ocet i oliwę. Doprawić do smaku rozdrobnionym czosnkiem, bazylią, mielona papryką, sola oraz pieprzem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem ponownie wymieszać, wlać do oziębionych miseczek, posypać grzankami i listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9302/Pomidorowy-chlodnik-andaluzyjski