Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1,30 kilogramów
papryczka chili 3 sztuk
pieprz czerwony 10 ziarna
natka pietruszki według uznania
marchewka 4 sztuk
ocet 3% 1 szklanek
woda 4 szklanek
cukier według uznania
sól według uznania
czosnek według uznaniaWykonanie:Umyć małe
pomidory i ułożyć w czystych, suchych słojach. Papryczki oczyścić. Oczyszczone
marchewki pokroić wzdłuż na połówki, a
potem na skośne paski. Do każdego słoiczka z
pomidorami włożyć połowę papryczki, kilka ziarenek
pieprzu, 3 gałązki
natki pietruszki, po kilka kawałków
marchewki oraz 2 ząbki
czosnku.Wymieszać
ocet z
wodą, doprawić do smaku
sola oraz
cukrem. Wlać do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: