ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1,30 kilogramówpapryczka chili 3 sztukpieprz czerwony 10 ziarnanatka pietruszki według uznaniamarchewka 4 sztukocet 3% 1 szklanekwoda 4 szklanekcukier według uznaniasól według uznaniaczosnek według uznaniaWykonanie:Umyć małe pomidory i ułożyć w czystych, suchych słojach. Papryczki oczyścić. Oczyszczone marchewki pokroić wzdłuż na połówki, a potem na skośne paski. Do każdego słoiczka z pomidorami włożyć połowę papryczki, kilka ziarenek pieprzu, 3 gałązki natki pietruszki, po kilka kawałków marchewki oraz 2 ząbki czosnku.Wymieszać ocet z wodą, doprawić do smaku sola oraz cukrem. Wlać do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: