ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z boczniakiem

Gołąbki z boczniakiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
ryż ciemny 1 szklanek
boczniak 50 gramów
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
tymianek według uznania
Wykonanie:
Kapustę obgotować i rozdzielić na poszczególne liście. Ryż ugotować na sypko. Grzyby gotować przez około 20-30 minut w małej ilości wody, osaczyć, drobno posiekać. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, dodać grzyby, ryż i przyprawy. Masa musi być gęsta. Dokładnie wymieszać. Masę nakładać na obgotowane liście kapusty i zawijać w gołąbki. Ułożyć gołąbki w garnku, zalać wodą pozostałą z obgotowania kapusty i dusić 10-20 minut. Można podawać z pikantnym sosem pomidorowym.
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Komentarze:
Autor: polawiacz
Data: 2009-01-06
lipa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/358/Golabki-z-boczniakiem