Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
ryż ciemny 1 szklanekboczniak 50 gramów
cebula 2 sztuk
olej słonecznikowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
tymianek według uznaniaWykonanie:
Kapustę obgotować i rozdzielić na poszczególne liście.
Ryż ugotować na sypko.
Grzyby gotować przez około 20-30 minut w małej ilości
wody, osaczyć, drobno posiekać. Drobno posiekaną
cebulę podsmażyć na
oleju, dodać
grzyby,
ryż i
przyprawy. Masa musi być gęsta. Dokładnie wymieszać. Masę nakładać na obgotowane liście
kapusty i zawijać w gołąbki. Ułożyć gołąbki w garnku, zalać
wodą pozostałą z obgotowania
kapusty i dusić 10-20 minut. Można podawać z pikantnym
sosem pomidorowym.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: polawiaczData: 2009-01-06lipaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: