W moim przypadku praktyczne wykorzystanie resztek kapusty... a rezultat okazał się calkiem smaczny i treściwy. Do pracy obiad był w sam raz... gęsta, pożywna zupka.Składniki:5 szklanek poszatkowanej kapusty1/2 szklanki suszonych borowików4 ziemniaki2 gałązki świeżego tymianku1 łyżeczka majeranku1 cebula2 łyżki śmietanysól, pieprzWykonanie:Kapustę, pokrojone ziemniaki i cebulę wrzucamy do garnka i zalewamy 5 szklankami wody. Dodajemy zioła i gotujemy do miękkości warzyw.W międzyczasie grzyby zalewamy gorącą wodą (ok. 1 1/2 szklanki) i gotujemy ok. 20 minut. Kiedy przestygną można pokroić na mniejsze kawałki. A wodęspodgrzybków wlewamy do kapusty.Zupę miksujemy w blenderze. Wlewamy ponownie do garnka, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy ugotowane grzybki. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut, pod koniec dodajemy rozrobioną śmietanę.