Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 600 gramów
szalotka 1 sztuk
masło 4,5 łyżek stołowych
śmietana 100 gramów
czosnek 2 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
jajka 6 sztukWykonanie:Oczyszczona
szalotkę drobno posiekać i zeszklić na
maśle. Dodać oczyszczony
szpinak, przykryć i dusić 5 minut, aż liście opadną. Dodać gęsta
śmietanę i doprawić zmiażdżonym
czosnkiem, gałka,
sola oraz
pieprzem. Wysmarować kokilki
masłem, włożyć
szpinak i łyżką zrobić wgłębienia. W utworzone dołki wbić po 1
jajku. Wierzch obłożyć
płatkami masła. Zapiekać ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż
jajka się zetną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: