ßßß Cookit - przepis na Gazpacho andaluzyjskie (chłodnik)

Gazpacho andaluzyjskie (chłodnik)

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion warzywny 1 kostek
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
posiekany szczypiorek 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ogórek 1 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
sok z cytryny 0,25 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i odtłuścić. Pomidory obrać ze skórki i zmiksować, połączyć z bulionem. Oczyszczony ogórek i paprykę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Doprawić sokiem z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-16
Ja POLECAM NIE GOTOWAC:)
Autor: Becia
Data: 2009-04-09
Z tego przepisu, wyraźnie, wynika, że tej potrawy nie gotujemy.
Autor: monpol6
Data: 2009-04-08
A nie wiem czy gotujemy to czy nie, chyba nie ale jadłam różne podobne wersje i stąd wątpliwość. Bo chłodniki można gotować również i podawać na zimno.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4544/Gazpacho-andaluzyjskie-(chlodnik)