Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 1 kostek
pomidorki koktajlowe 4 sztukposiekany
szczypiorek 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ogórek 1 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
sok z cytryny 0,25 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i odtłuścić.
Pomidory obrać ze skórki i zmiksować, połączyć z
bulionem. Oczyszczony
ogórek i
paprykę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Doprawić
sokiem z cytryny, rozdrobnionym
czosnkiem,
solą i
pieprzem. Posypać
szczypiorkiem. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-16Ja POLECAM NIE GOTOWAC:)Autor:
BeciaData: 2009-04-09Z tego przepisu, wyraźnie, wynika, że tej potrawy nie gotujemy.Autor: monpol6Data: 2009-04-08A nie wiem czy gotujemy to czy nie, chyba nie ale jadłam różne podobne wersje i stąd wątpliwość. Bo chłodniki można gotować również i podawać na zimno.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: