Nie znam osoby, która nie lubiłaby fasolki szparagowej z bułeczką tartą, sama ją uwielbiam !Będąc na diecie szukam sposobu aby wyeliminować masełko oraz panierkę i zastąpiłam je zdrowymi składnikami. Sprawdźcie sami !Potrzebujemy500 kg fasoli szparagowej ( ja miałam zieloną)pół papryki czerwonejmała czerwona cebulkapomidorki koktajlowesok z cytrynyząbek czosnkupieprzsólUgotowałam to pyszne zielonkawe warzywo na parze al dente. W tym czasie pokroiłam do miski resztę składników doprawiając łyżką soku z cytryny, solą i pieprzem. Podałam na wczorajszy piątkowy obiad z jajkami usmażonymi na patelni ceramicznej bez tłuszczu :) posypanymi natką pietruszki. Czy nie wygląda apetycznie? A zdrowe ! I uwierzcie mi, syte skoro mój facet się najada :)Bon Appetit