Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 0,75 kilogramów
papryka czerwona 2 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bulion 300 mililitrów
oliwa 1 łyżek stołowych
ocet winny 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki. Obrany
ogórek pokroić na kawałki. Oczyszczone
papryki sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki.
Cebule i
czosnek oczyścić. Warzywa zmiksować (kilka kawałków
papryki i
ogórka zostawić do dekoracji), dodając
oliwę oraz
ocet. Wymieszać z
bulionem. Dodać
sok z cytryny i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Zupę odstawić na 2,5 godziny do lodówki. Przed podaniem dodać kilka kostek
lodu. Udekorować kawałkami
ogórka,
papryki oraz listkami
natki lub
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: