ßßß Cookit - przepis na Chłodnik piekielna czerwień

Chłodnik piekielna czerwień

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 0,75 kilogramów
papryka czerwona 2 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bulion 300 mililitrów
oliwa 1 łyżek stołowych
ocet winny 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki. Obrany ogórek pokroić na kawałki. Oczyszczone papryki sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Cebule i czosnek oczyścić. Warzywa zmiksować (kilka kawałków papryki i ogórka zostawić do dekoracji), dodając oliwę oraz ocet. Wymieszać z bulionem. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zupę odstawić na 2,5 godziny do lodówki. Przed podaniem dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka, papryki oraz listkami natki lub bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10832/Chlodnik--piekielna-czerwien