Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
makaron lasagna zielona 200 gramów
sos beszamelowy 2 sztuk
ser owczy 250 gramów
pomidor 400 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuk
szpinak 1 kilogramówWykonanie:
Świeży szpinak umyć (mrożony rozmrozić).
Cebulę i
czosnek obrać i drobno posiekać, następnie podsmażyć na
oliwie i dorzucić
szpinak. Doprawić
solą,
pieprzem i
gałką muszkatołową.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w ósemki.
Ser owczy pokruszyć. Do żaroodpornego naczynia wlać nieco
sosu beszamelowego. Kolejnymi warstwami układać na przemian płaty lasanii, osaczony
szpinak,
ser owczy i
pomidory. Każdą warstwę doprawiać
solą,
pieprzem i
gałką muszkatołową i polewać sosem. Ostatnią warstwą powinien być sos zmieszany z resztą
sera. Piec w 200 stopniach C najpierw 30 minut pod przykryciem, następnie 15 minut bez.Uwagi:1 kg
świeżego szpinaku lub 700 g mrożonegoPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-29pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: