Wykonanie
Lista składników2 szklanki
mąki Typ O 3 całe
jajka 1
żółtko od
jajka szczypta
soliUwielbiam swojskie
makarony, trochę z nimi pracy ale warto. Wyszedł idealny, nic się nie kleił, ciasto idealne. Polecam
Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść na gładką masę. Przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę. Na stolnicę wysypać odrobinę
mąki i rozwałkować część ciasta. Tak cienko jak się da. Następnie obsypać delikatnie
mąką, złożyć na trzy części i pociąć na paseczki o szerokości 5 milimetrów. Rozłożyć lub rozwiesić na specjalnym stojaczku. Ja użyłam maszynki do cięcia
makaronu, jest to prostszy i szybszy sposób.
Taki
makaron gotuje się bardzo szybko.Wykonanie w thermomixdo naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, wyrobić ciasto czas 2 minuty, naczynie zamknięte, interwał.reszta jak wyżejSmacznego