Wykonanie
Cześć słoneczka. Jak ja lubię sezon letni, stragany pełne
warzyw i owoców. Jak dla mnie ten czas mógłby trwać cały rok. Nie zastanawiam się co przygotować na obiad, moja cała rodzinka kocha warzywa na różne sposoby i nie musi to być danie złożone z
mięsa i dodatków.Uwielbiamy sałatki, są tak proste do przygotowania, szybkie i takie pyszne. Czy
sałatka może stanowić pełnowartościowy posiłek - oczywiście, że tak. Zobaczcie sami - jest tutaj wszystko. A ten smak - mogłabym tak jeść codziennie. Zdrowo i kolorowo.A wy lubicie takie sałatki ?Składniki:- opakowanie mieszanki
sałat- 100 g
sera halloumi- kilka
oliwek- kilka
pomidorów koktajlowych- 1
pomidor malinowy- kilka papryczek nadziewanych
serem- 2 łyżki
oliwy- 1 łyżka
wody- łyżeczka
musztardy- pół łyżeczki
octu balsamicznego- łyżka
koperku-
sól,
pieprzSer halloumi kroimy na plastry i podsmażamy go na suchej patelni, aż się zarumieni z dwóch stron. Przekładamy na talerz.
Pomidory kroimy na kawałki, papryczki na pół.Na dużym talerzu lub w misce układamy
sałatę. Układamy
pomidory,
oliwki, papryczki oraz
ser.W kubku mieszamy
oliwę,
wodę,
musztardę,
ocet balsamiczny,
koperek,
sól i
pieprz. Polewamy sosem
sałatkę, mieszamy przed samym podaniem.Do sałatki podałam grzanki - kawałki
bułki posmarowałam
masłem i posypałam
solą,
czosnkiem granulowanym i suszoną
bazylią. Podpiekłam je w piekarniku - temperatura 200 stopni - przez około 15 minut.Smacznego.