ßßß
Cześć słoneczka. Jak ja lubię sezon letni, stragany pełne warzyw i owoców. Jak dla mnie ten czas mógłby trwać cały rok. Nie zastanawiam się co przygotować na obiad, moja cała rodzinka kocha warzywa na różne sposoby i nie musi to być danie złożone z mięsa i dodatków.Uwielbiamy sałatki, są tak proste do przygotowania, szybkie i takie pyszne. Czy sałatka może stanowić pełnowartościowy posiłek - oczywiście, że tak. Zobaczcie sami - jest tutaj wszystko. A ten smak - mogłabym tak jeść codziennie. Zdrowo i kolorowo.A wy lubicie takie sałatki ?Składniki:- opakowanie mieszanki sałat- 100 g sera halloumi- kilka oliwek- kilka pomidorów koktajlowych- 1 pomidor malinowy- kilka papryczek nadziewanych serem- 2 łyżki oliwy- 1 łyżka wody- łyżeczka musztardy- pół łyżeczki octu balsamicznego- łyżka koperku- sól, pieprzSer halloumi kroimy na plastry i podsmażamy go na suchej patelni, aż się zarumieni z dwóch stron. Przekładamy na talerz. Pomidory kroimy na kawałki, papryczki na pół.Na dużym talerzu lub w misce układamy sałatę. Układamy pomidory, oliwki, papryczki oraz ser.W kubku mieszamy oliwę, wodę, musztardę, ocet balsamiczny, koperek, sól i pieprz. Polewamy sosem sałatkę, mieszamy przed samym podaniem.Do sałatki podałam grzanki - kawałki bułki posmarowałam masłem i posypałam solą, czosnkiem granulowanym i suszoną bazylią. Podpiekłam je w piekarniku - temperatura 200 stopni - przez około 15 minut.Smacznego.
