Wykonanie
Składniki :2 ugotowane czerwone
buraki - średniej wielkości1
czerwona cebulaok. 10 dag
sera typu włoskiego1
gruszka, obrana i pokrojona w kostkęok. 10 dag ugotowanego
zielonego groszkusól,
pieprz i
oliwa,
natka pietruszki, 1 łyżeczka
miodu i łyżka
octu jabłkowego- wymieszać
ocet z
miodemPrzygotowanie :Ugotowane
buraki obrać i pokroić w kostkę, polać
miodem z
octemObraną
cebulę pokroić w małe piórka
Rukolę i
natkę umyć - osuszyć,
natkę pokroićNa dnie salaterki ułożyć
rukolę, na niej pokrojoną
cebulę z wymieszaną i pokrojoną w kostkę
gruszką, dodać osączone z nadmiaru soku pokrojone
buraki, wysypać
groszek, a na wierzchu ułożyć rozdrobniony
ser, lekko posolić i posypać
pieprzemPolać
oliwą, posypać
natką.
Smacznego !