Wykonanie
Bajecznie prosta i bajecznie smaczna. Nie ogranicza właściwie w niczym, bo wybieracie te
pomidory, które najbardziej lubicie. Kochacie bawole
serca, mogą być bawole
serca, lubicie malinówki, a
czemu nie, gustujecie w pomidorach koktajlowych,
gruszkowych - pełna dowolność. Sekret smaku kryje się w naprawdę dojrzałych owocach
pomidora i marynacie do
czerwonej cebuli, która staje się delikatna, kwaskowata - czym genialnie podkreśla
słodycz pełnych słońca
pomidorów. Czym chata bogata?
Pomidorami :)Kilka dowolnych
pomidorów1
czerwona cebulasólpieprz tłuczony
ocet jabłkowymiód-
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Zalewamy 1 łyżeczką
octu jabłkowego, 1/4 łyżeczki
miodu, doprawiamy
solą i
pieprzem. Ostawiamy na 20 minut.-
Pomidory kroimy w dowolny - frywolny sposób. Nakładamy na nie zamarynowaną
czerwoną cebulę (bez marynaty). Skrapiamy
oliwą z oliwek.Smacznego:)