Wykonanie
Dziś solidna porcja witamin. W dzisiejszym przepisie królować będzie biała
rzodkiew . Jest ona niskokaloryczna - 100 g to zaledwie 14 kalorii; bogata w witaminy - C, PP, witaminy z grupy B;
sole mineralne- potas, sód, fosfor, wapń, żelazo, cynk, magnez; kwas foliowy, błonnik,
białka i węglowodany. Jej wyrazisty, ostrawy smak idealnie komponuje się ze
słodyczą brzoskwiń i
pomidorów . Ostrość rzodkwi wspiera zaś charakterna
rukola . Do tego lekki zbalansowany dressing i pyszna surówko gotowa. Doskonale sprawdzi się jako przekąska
między posiłkami, jak też jako dodatek do obiadu- ryb czy
mięs. Polecam!Składniki:· 2 średniej wielkości białe rzodkwie· 100 g
rukoli· 1
pomidor śliwkowy· 2 duże
brzoskwinie· kilka łyżek
oliwy· łyżka
octu jabłkowego·
sól·
pieprz· łyżeczka
mioduRzodkiew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy
rukolę i dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę
pomidora i
brzoskwinie. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy sos- dokładnie mieszamy ze sobą kilka łyżek
oliwy,
ocet jabłkowy,
miód,
sól i
pieprz. Smacznego!