Pieczone pstrągi to prosty pomysł na pyszny obiad w parę chwil. Ryba skropiona sokiem z limonki, pieczona z dodatkiem masła oraz pora z aromatyczną kolendrą wychodzi delikatna i niezwykle soczysta.Jako dodatek proponuję pieczone ziemniaki i sałatkę ze świeżych pomidorów.Składniki: 2 wypatroszone pstrągisok z połowy limonkisól morska świeżo mielonaczarny pieprz świeżo mielony1 por-biała część2 łyżki masła klarowanego3 łyżki posiekanej, świeżej kolendrypół plasterki limonkiwiórki masła śmietankowego Przygotowanie: Pstrągi umyć, osuszyć, skórę ponacinać na ukos.Ryby skropić od wewnątrz i po wierzchu sokiem z limonki, oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem.Pora posiekać drobno, zeszklić na maśle klarowanym, wymieszać z dwiema łyżkami posiekanej kolendry.Mieszanką nafaszerować pstrągi.Wierzch ryb posypać pozostałą kolendrą, ułożyć półplasterki limonki.Ryby luźno zawinąć w folię aluminiową wraz z wiórkami masła śmietankowego.Piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego