Wykonanie
            Kochani dzisiaj kolejny przepis na 
rybę, tym razem 
pstrąga w sosie 
pomarańczowym z 
limonką. Bardzo aromatyczne danie, smaczne i łatwe w wykonaniu. Przyjemne doznania smakowe.Zachęcam gorąco do wypróbowania nowego sposobu na 
pstrąga.

Składniki:2 
pstrągi1/3 szklanki 
soku pomarańczowego, można wycisnąć świeży, można użyć z kartonu (tylko nie dosładzany zbyt mocno)1/2 
limonki pokrojonej w ćwiartki
sól morskamasło, 
oliwa z oliwekmłode ziemniaki
Wykonanie:
ryby przygotowujemy, obieramy z łuski, osuszamy ręcznikami papierowymi, naczynie żaroodporne smarujemy 
masłem, układamy 
pstrągi, polewamy 
oliwą z oliwek, polewamy 
sokiem pomarańczowym, skrapiamy 
limonką, kawałki 
limonki układamy na pstrągach, posypujemy 
solą morską. Tak przygotowaną 
rybę pieczemy w piekarniku około 35-45 minut w zależności od wielkości 
ryby.

Młode ziemniaki, myjemy pod bieżącą 
wodą, szorujemy, nie obieramy. Następnie nacinamy głęboko aby utworzyły tzw. harmonijkę. 
Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy 
solą, i 
oliwą z oliwek, pieczemy około 50-60 minut.

Najlepiej nastawić 
ziemniaki do pieca po 10- 15minutach , wstawić 
ryby, wtedy powinny się równo upiec ;-))

Po upieczeniu, 
rybę polewamy odparowanym sosem jaki się wytworzy w naczyniu.Smacznego ;-)))

PS.Zachęcam Was stali czytelnicy do dołączenia na blogu" do osób odwiedzających tą stronę", wiem że zaglądacie tu cyklicznie, będzie mi miło. Zachęcam też do pozostawiania komentarzy na blogu. Od niektórych mam już zamówienia na potrawy jakie by chcieli żebym przygotowała ;-)Otrzymałam też od Was kilka pytań, odpowiadam:- Wszystkie zdjęcia prezentowane na blogu są tylko i wyłącznie moją własnością, są wykonywane przeze mnie lub mojego 
męża- Wszystkie przepisy są mojego autorstwa lub inspirowane istniejącymi przepisami (przepisy podstawowe z książek)- Większość produktów możecie bez problemu nabyć w 
polskich sklepach.Jeżeli pojawią się nowe pytania też chętnie na nie odpowiem.Dziękuje i życzę smacznego ;-))pozdrawiam cieplutko ;-))))