Wykonanie
            Składniki1 - 2 porcje1 łyżka 
masła1 
por3 duże 
jajka100 g kwaśnej gęstej 
śmietany 12%100 g roladki koziej2 - 3 gałązki 
szczypiorku wraz z białą częścią (lub 
dymki)1/3 szklanki listków świeżej 
miętysól morska i świeżo zmielony 
czarny pieprzPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 180 stopni. 
Pora (białą i jasnozieloną część) przekroić wzdłuż na 4 części, opłukać i osuszyć, pokroić na 1 cm plasterki. Na patelni o średnicy 18 cm roztopić 
masło, dodać 
pora, posolić i smażyć przez około 3 - 4 minuty, aż 
por zmięknie i zeszkli się.Do miski wbić 
jajka, doprawić 
solą i świeżo zmielonym 
pieprzem, roztrzepać widelcem.Odstawić patelnię z 
porami z ognia, dodać masę jajeczną, łyżką wyłożyć 
śmietanę, plasterki 
sera i gałązki 
szczypioru przekrojone na pół. Posypać świeżo zmielonym 
pieprzem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 12 minut, posypać 
miętą i podawać.

