Wykonanie
            Składniki2 porcje4 
jajka2 łyżki 
masła80 g 
wędzonego łososia, pokrojonego w 1,5 cm paski2 - 3 łyżki posiekanego 
szczypiorkusól morska i świeżo zmielony 
czarny pieprz1 lub 2 bułeczki, w zależności od apetytu, opieczonych w tosterze i posmarowanych 
masłemPrzygotowanie
Jajka wbić do miseczki. Bułeczki przekroić na pół, opiec w tosterze i po ostygnięciu posmarować 
masłem. Rozgrzać patelnię na małą moc i rozpuścić na niej 2 łyżki 
masła, dodać 
jajka i oprószyć delikatnie 
solą (
łosoś wędzony może być dość słony). Smażyć na małym ogniu, przez niecałą minutę, delikatnie przesuwając 
jajka drewnianą łyżką, tak aby delikatnie się ścięły, ale nadal pozostały wilgotne i w większych kawałkach.Jak tylko 
białka będą już prawie całkiem ścięte, dodać 
łososia i 
szczypiorek, doprawić świeżo zmielonym 
czarnym pieprzem. Delikatnie wymieszać, zdjąć z patelni i rozłożyć po równo na każdej połówce bułeczki.