Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

nazwa

Wykonanie

Chrypiąca, bardzo smaczna sałatka ze świeżych warzyw z sosem ziołowym. Idealnie sprawdzi się podana do mięs i ryb z grilla
Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)
100g. rukoli
2 pomidory śliwkowe
1 pęczek rzodkiewki
1 czerwona papryka
5 ogórków gruntowych
1/2 pęczka szczypiorku z cebulką dymką
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonego koperku
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Z fasolki odciąć końce, umyć.
Gotować do miękkości z dodatkiem soli.
Pomidory, paprykę oraz obrane ogórki pokroić w kostkę.
Rzodkiewki w plasterki.
Szczypior dymką posiekać drobno.
Składniki na sos wymieszać razem.
Warzywa umieścić w misce, wlać sos ziołowy.
Dokładnie wymieszać.
Smacznego
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/salatka-z-fasolki-szparagowej-z-rukola