ßßß

Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)100g. rukoli2 pomidory śliwkowe1 pęczek rzodkiewki1 czerwona papryka5 ogórków gruntowych1/2 pęczka szczypiorku z cebulką dymkąSos:4 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka suszonego koperku1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżeczka suszonej bazylii1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Z fasolki odciąć końce, umyć.Gotować do miękkości z dodatkiem soli.Pomidory, paprykę oraz obrane ogórki pokroić w kostkę.Rzodkiewki w plasterki.Szczypior dymką posiekać drobno.Składniki na sos wymieszać razem.Warzywa umieścić w misce, wlać sos ziołowy.Dokładnie wymieszać.
Smacznego