Wykonanie
02/09/2017 Napisane przez Ugotujmycos
Zapomniane u mnie danie .Wczoraj postanowiłam zrobić i nie zawiodłam się .Wyszło po prostu przepyszne .Risotto nie jest skomplikowanym daniem .niemniej wymaga ciągłego mieszania .Zaangażowałam moich panów i nie było aż tak źle 🙂 .W domu zawsze jest
ryż .a resztę można improwizować 🙂 .Składniki: porcja na 1 osobę.1/3 szklanki
ryżu3-4
grzyby u mnie podgrzybki ale mogą ostatecznie być
pieczarki1 mała
cebula1-2 ząbki
czosnku1/4 szklanki pokrojonej cukkini1/4
paprykitrochę
imbiru suszonego3 gałązki
tymianku lub suszonego
papryka ostrasól.
pieprz do smaku3/4 szklanki
bulionu warzywnego /ciepłego,ja pozostawiam na małym ogniu/
olej lub
masło klarowane do smażeniaWykonanie:Na rozgrzany tłuszcz dajemy pokroją
cebulę.przesmażamy.Wsypuje
ryż i przesmażam 1 minutę aż stanie się przeźroczysty,solimy . Wlewamy część
bulionu tak by pokryło
ryż .mieszamy .Wrzucamy pozostałe ,pokrojone warzywa oraz
czosnek przeciśnięty przez wyciskacz.Wlewamy następną część
wywaru cały czas mieszając.Dodajemy pozostałe
przyprawy oraz resztę
bulionu cały czas mieszając.Sprawdzamy miękkość
ryżu oraz smak/u mnie musi być zawsze pikantny ale to indywidualna sprawa.(Odwiedzono 304
razy, 1 wizyt dzisiaj)Powiązany przepis:klopsiki z
grzybami w sosie
szarlotka z pianką z
białekleczo ze
swojską kiełbasąPotrawy WielkanocneNajnowsze wpisy
powidła śliwkowe z
cytrynąkremówka dla zapracowanych :)
czekoladowy dżem śliwkowygalareta drobiowa w słoikachgalareta drobiowa z różnych rodzajów
mięsaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPOLEWY
PRZETWORY / ZAPRAWYPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISŁOWNIK KULINARNYŚNIADANIASOSYZUPYO blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę i pozostało dodawać przepisy. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży" i "Smaki Polskie”. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski
Gotowanie jest moja pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenie mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie. Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ,że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta MarcinkiewiczFacebookJeśli jesteś sympatykiem blogu kulinarnego ugotujmycos.pl to zachęcamy Cię do polubienia naszego fanpage .Popularne przepisyzupa z
botwinki wegetariańska
tatar według przepisu
Magdy Gessler
karkówka pieczona w całości
Witamy. Aby strona mogła działać potrzebujemy pieniędzy na opłacenie domeny i hostingu. Prosimy
Drogi Czytelniku abyś wpłacił ile możesz. Możliwe, że dzięki Twojej wpłacie następnym razem gdy coś będziesz szukał w internecie będziesz mógł znaleźć to na naszej stronie. Gdy zbierzemy wymaganą
sumę to ta informacja nie będzie się już wyświetlać (przynajmniej nie w tym roku). Pieniądze prosimy przesłać na
konto: 50 1020 5558 1111 1705 2630 0081 Milewski Krzysztof Kotlarska 1/2 64-610 Rogoźno. W tytule przelewu prosimy wpisać: Na działalność blogu ugotujmycos.pl Dziękujemy i pozdrawiamy.
ZakładkiCzym jest blog kulinarny, jak go założyćDOBRE RADYKONTAKTKUCHNIE ŚWIATA – SŁOWNIK POJĘĆPOLITYKA
CIASTECZEKPOLITYKA PRYWATNOŚCIPOTRAWY OKOLICZNOŚCIOWEPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWSPÓŁPRACA
MetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org