Wykonanie
« Surówka z
marchwi,
jabłek i ...Polędwiczka wieprzowa z ... »
Może przepis przyda się na święta? ;)Dla 4 osób6
ziemniaków3
jajka2
jabłka4 łyżki
soku z cytryny5
orzechów włoskich2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegokilka gałązek
koperkusól,
pieprzZiemniaki ugotować w mundurkach w osolonym wrzątku. Wystudzić obrać i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo i posiekać.
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Jabłka obrać , posiekać w kostkę, skropić
sokiem z cytryny. Połączyć
jogurt,
majonez, pozostały
sok cytrynowy i doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, polać sosem i wymieszać. Posypać siekanym
koperkiem.piątek, 02 marca 2018, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyPlacek
jogurtowy z
truskawkamiWitajcie po urlopowej przerwie, zapraszam na pyszny placek z sezonowymi
owocami.
jajka 3
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy mąka 2,5 szklanki
olej 1/5 sz
Sałatka z
zielonych szparagów i
pomidorówSezon na
szparagi już trwa :) Dla 4 osób: 1 kg
zielonych szparagów 1
cebula 2 łyżki
masła 4 łyżki białego
octu balsamicznego 4 łyżki
oleju słonecznikowego 250 gGicz wołowa w
sosie pomidorowymDziś bardzo pożywne danie. Dla 4 osób: 1 gicz wołowa 1 puszka siekanych
pomidorów 1/4 l
czerwonego wina 1
cebula 2 ząbki
czosnku 1/2
czerwonej papryki 1 kostka