Wykonanie
Składniki:800g.
fileta z indyka1
kajzerka namoczona w
mleku1
jajko2-3 łyżki
bułki tartej ( można ominąć)2 łyżki posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprzolej do smażenia4 duże
cebule2 łyżki
masła klarowanegook. 700 ml
wody lub
bulionu2
liście laurowe5 ziarenek
ziela angielskiego Przygotowanie: Umyte,osuszone
mięso zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z odciśnięta z
mleka kajzerką.Wbić
jajko, doprawić
solą,
pieprzem i
natką pietruszki, wsypać
bułkę tartą.Wyrobić masę
mięsną, dłońmi formować kotlety.Na patelni rozgrzać
olej, smażyć kotlety na rumiano z obu stron.Obrane
cebule pokroić w pół plastry, zeszklić w rondlu na rozgrzanym
maśle klarowanym.Do
cebuli dołożyć usmażone kotlety,całość zalać
wodą lub
bulionem, dodać
liście laurowe i
ziele angielskie.Dusić ok. 30 min na minimalnym gazie.
Smacznego