ßßß
Przepis na majonez, w wersji bez wyrzutów sumienia. Oczywiście nie smakuje on identycznie, jak te które kupić możemy w sklepach, ale jest genialnym zamiennikiem do sałatek, na kanapki, czy do Wielkanocnych jaj w majonezie.– JustynaSkładniki:250g chudego serka wiejskiego1 jajko2 łyżeczki soku z cytryny1 łyżeczka musztardysól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Do garnuszka wkładamy jajko, zalewamy je wodą, na tyle by zakryła całe jajko. Gotujemy jajko, a od momentu zagotowania się wody, gotujemy przez 7 minut. Przelewamy jajko zimną wodą, obieramy i przekrawamy na pół.Do wysokiego naczynia przekładamy serek wiejski, dodajemy sok z cytryny, musztardę i ugotowane, jeszcze ciepłe jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i za pomocą blendera, rozdrabniamy całość na gładki majonez. Na koniec doprawiamy jeszcze w razie potrzeby, solą i pieprzem.Zobacz także:5Ocena10 minutCzas przygotowania
Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymiBRAKOcena1 godzinaCzas przygotowania
Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowymBRAKOcena10 minutCzas przygotowania
Sok pomarańczowo – mandarynkowy5Ocena30 minutCzas przygotowania
Zupa z dyni5Ocena5 minutCzas przygotowania
Koktajl szpinak – banan5Ocena30 minutCzas przygotowania
Kompot z rabarbaru