ßßß Cookit - przepis na Pasta warzywna

Pasta warzywna

nazwa

Wykonanie

Przez Marzena 8 lutego 2018
Bakłażany dzięki zawartości błonnika i kwasu chlorogenowego obniżają poziom cholesterolu. Skórka bakłażana zawiera unikalne związki fenolowe, wśród których można wymienić antocyjany, które są silnymi przeciwutleniaczami, przez co opóźniają procesy starzenia, przeciwdziałają nowotworom, a także nadają skórze, paznokciom oraz włosom zdrowy wygląd.
Składniki
bakłażan pokrojony w kostkę - 1,5 szklanka
tofu twarde - 1/3 szklanki
orzechy włoskie- zmielone - 1/2 szklanki
por pokrojony drobno - 1/3 szklanki
czosnek-poszatkowany - 1 ząbek
suszone pomidory w oliwie - 3-4 sztuki
pieprz, sól i przyprawa warzywana do smaku
olej do smażenia
Instrukcje
Por, bakłażan i czosnek podsmażamy na oleju pod koniec dodając bardzo drobno pokrojone pomidory i dobrze rozgniecione tofu.
Tak podsmażone warzywa możemy lekko przemielić blenderem ręcznym na tyle żeby pasta była dobra do rozsmarowania.
Dodajemy orzechy włoskie, przyprawy. Mieszamy i pasta gotowa.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pasta-z-warzywana