ßßß Cookit - przepis na Pesto szpinakowe z wędzonym tofu

Pesto szpinakowe z wędzonym tofu

nazwa

Wykonanie

Kombinowałam z tego co było w lodówce. Wyszło pesto szpinakowe ze zdecydowanie dominującym połączeniem wędzonego tofu z czosnkiem. Dla mnie super, ale pewnie jeszcze poeksperymentuję z innymi proporcjami.
Składniki:
50 g szpinaku
35 g wędzonego tofu
2 garście orzechów włoskich
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
oliwa
Szpinak umyć osuszyć i przebrać, zmiksować z pozostałymi składnikami. Oliwę dodajemy w trakcie miksowania, do uzyskania pożądanej konsystencji.
Koszt: 3 , 50-4 zł; otrzymałam wypełniony z górką słoik po koncentracie (chyba biedronkowym), jak dla mnie 3-4 porcje. Szczyt oszczędności to może nie jest, ale nadal niedrogo.
Źródło:http://oszczedzaniegotowanie.blogspot.com/2013/01/pesto-szpinakowe-z-wedzonym-tofu.html