Wykonanie
Wykonanie
biszkoptu jest najprostszą rzeczą jaka może być w pieczeniu.Podaję stałe składniki ,a jasny
biszkopt, a jeśli chcemy ciemny, dodajemy 2-3 łyżki
kakao wymieszane z
mąką.Składniki:– 6 jaj– 1 szklanka
cukru– 1 szklanka
mąki pszennej– pół szklanki
mąki ziemniaczanej– 1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie:
Jajka ubijamy dodając po trochę
cukier.
Mąki mieszamy razem, dodajemy proszek.Do ubitej masy jajecznej na puch, dodajemy wymieszane
mąki i delikatnie łyżką mieszamy do połączenia składników.Wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 st. Pieczemy 20 minut.Po upieczeniu wyjmujemy i z wysokości ok 30 cm rzucamy na ziemię :).
Biszkopt wtedy się ładnie wyrównuje .