Wykonanie
Sok z
arbuza to nasz ulubiony sok. W lecie robimy sok z całego
owocu – łącznie ze skórką i pestkami. Wychodzi z tego słodki, zielono-brązowy sok. Cały
arbuz jest bogaty w witaminę A i potas. W mniejszych ilościach zawiera wiele innych witamin, minerałów oraz chlorofil. Tym, którzy wolą mniej słodkie
soki, spodoba się wiadomość, że sok z całego
arbuza nie jest tak słodki jak sok z samego czerwonego miąższu. Wyciskając sok również ze skórki, zwiększymy zawartość chlorofilu i minerałów. Sok z
arbuza pierwszorzędnie oczyszcza nerki i pęcherz moczowy. Jego moczopędne działanie pozwala usunąć nadmiar płynów z organizmu. Zawiera on również całe mnóstwo enzymów. W naturalny sposób pobudza apetyt. Wyciśnięty sok z całego
arbuza można pić przez cały dzień – pomiędzy posiłkami lub przed pójściem spać.SelekcjaWybierajmy kształtne
arbuzy z gładką, twardą skórką.UzyskZ pół kilograma
arbuza otrzymamy 170-230 ml soku.Przypadłości✓ przeziębienia✓ rwa kulszowa✓ zapalenie płuc✓ zapalenie tkanek okołowierzchniowych✓ artretyzm✓ choroby
krwi✓ choroby pęcherza moczowego✓ choroby prostaty✓ choroby skóry✓ ciążaWpis powstał na podstawie książki pt.
Świeże soki – na zdrowie!