Wykonanie
Noo!! Nareszcie zbliżają się upały, a co za tym idzie nieustająca próba schłodzenia się, gaszenia pragnienia, no i w ogóle podjadania
owoców w każdej możliwej postaci;)Oprócz
truskawek i
czereśni, które wręcz ubóstwiam, moim ulubieńcem jest również
arbuz, który nie tylko świetnie gasi pragnienie, ale dostarcza nam witaminę C, obniża poziom cholesterolu,działa moczopędnie, oczyszcza organizm z toksyn i wspomaga trawienie. Dla mnie rewelacja!Lubię podjadać go tak po prostu, w kawałkach, ale dziś załapał się na towarzystwo innych
owoców,
ananasa, liczi,
brzoskwini...Zapraszam zatem do polubienia mojej błyskawicznej oczywiście... wariacji;)Przygotowanie: 10 minutKoszt: około 10 złSkładniki:ćwiartka
arbuzaowoce z puszki - mieszanka
Arbuza wycinam tak, aby miąższ można było pokroić w kostki.Do blendera wrzucam część
arbuza - staram się pozbyć pestek w miarę możliwości - miksuję dosłownie sekundę, aby uzyskać "papę". Wlewam papkę do miski, dokładam osączone z soku
owoce, dodaję resztę
arbuza, mieszam i wkładam do lodówki na jakieś parę minut, ewentualnie do 30 minut.Tyle.
...niby nic, a dobre, chłodzące i sycące;)ewentualnie, można zrobić mały myk, część
arbuza zostawić pod
sałatkę, zaś resztę zmiksować, zmieszać z czymś %...do lodówki fruu, kostka
lodu i...;)))