ßßß Cookit - przepis na Pasta wegańska z fasoli – do chleba

Pasta wegańska z fasoli – do chleba

nazwa

Wykonanie

Składniki
Na 1 osobę na kilka smarowń potrzebne będą
1 puszka białej fasoli w zalewie
2 małe cebule
2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego ,majeranek, sól, pieprz, papryka ostra
1 starte na tarce jabłko bez skóry
1 łyżeczka brązowego cukru
oliwa
Wykoananie
Fasole z puszki odcedzamy z płynu , przy czym odlewamy do szklanki ten płyn i będziemy używać do pasty. Fasolę blendujemy i w miarę potrzeby używamy płyn z fasoli do rozrzedzenia pasty wg. uznania.
Cebulę kroimy w kosteczkę, oliwę rozgrzewamy i dodajemy listki laurowe i ziel angielskie, doajemy cebulę i rumienimy ją.
Dodajemy cukier i smażymy dalej jakieś 5 min. Dodajemy starte na tarce jabłko oraz pozostałe przyprawy. Smażymy jeszcze kolejne 5 minut.
Zblendowaną fasolę dodajemy do cebuli i przesmażamy jeszcze 5 min razem. Próbujemy i doprawiamy jeszcze do samku wg. uznania.
Źródło:http://panikucharka.pl/sniadania-weekendowe/pasta-weganska-fasoli-chleba