Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tartaletki kruche babeczki z
owocami i
budyniemDzisiaj będzie ciacho właściwie to
biszkopt z
poziomkami,
galaretkami,
kisielem i
śmietaną. Ciasto przepyszne zapraszam na skosztowane. Mąż i jego pytania bezbłędne" To na dole to Kubuś" Pada moja odpowiedz- To
kisiel poziomkowy.Mina
męża bez cenna :)Składniki na
biszkopt:
jajka 5 szt L
ksylitol 100 g
mąka pszenna typ 500 5 łyżekMasa poziomkowa:
masło 100 g
kisiel poziomkowy z
cukrem 2 szt.
galaretka poziomkowa 1 szt.PIANKA:
śmietana 30% 200 ml
galaretka poziomkowa 2 sztDodatkowo :
poziomki 1 litrKrok 1
Jaja ubijamy z
ksylitolem na puch.
Mąkę przesiewamy i dodajemy do ubitych jaj, mieszamy delikatnie w jedną stronę. Przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach Po upieczeniu i przestudzaniu kroimy w poprzek.Krok 2Do garnka wlewamy 2 szklanki
wody i doprowadzamy do wrzenia.Do 3 szklanki z
wodą wsypujemy
kisiel poziomkowy i mieszamy.Masa gęstnieje więc wsypujemy
galaretkę poziomkowa i mieszamy do rozpuszczenia. pięknie nam się rozpuściło więc dodajemy
masło ( już nie trzymamy na gazie).Mieszamy do momentu , aż
masło się rozpuści.Krok 3Do formy włożonej folia aluminiową wkładamy
biszkopt i wykładamy na niego masę i połowę poziomek,przykrywam drugim
biszkoptemKrok 4Rozpuszczamy
galaretki w 2 szklankach
wody.Ubijamy
śmietanę i dodajemy do niej
galaretki chłodne. Wykładamy na
biszkopt poziomki i zalewamy nasza pianką. Do lodówki na 3 godzinki i gotowe.
wtorek, 11 października 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Śliwkowo orzechowa pokusaPostanowiłam trochę zaszaleć i pobawić się
smakami w kuchni.Wyszło pyszne ciasto z wyczuwalnym smakiem
orzechów włoskich.Na pierwszy rzut wygląda jak jabłecznikKawowa pianka na krakersach i
kremie śmietankowymCiasto bez pieczenia ale jakie smaczne wyszło.Nikt by nawet się nie domyślił , że jest z
kawą .Pierwszy kęs i już wiadomo
kawa tak
kawa proszę Państwa.SmakoszeSzarlotka z
żurawinąJabłuszka na razie królują w kuchni. Pyszny zapach unosi się w kuchni i leci do każdego zakamarka . Czuć na korytarzu i u sąsiadów. Składniki: 3 szklanki mO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter